nedelja, 18. oktober 2020

Camilla Lackberg, Srebrna krila

 

Faye je glavna junakinja novega sklopa kriminalk, ki jih uspešno ustvarja ena izmed švedskih kraljic in kraljev kriminalk, Camilla Lackberg

Faye je uspešna podjetnica. Zgradila je svoj kozmetični imperij na Švedskem in zdaj bi se rada uveljavila tudi v Ameriki. Toda nekdo odkupuje delnice njenega podjetja. Vse bolj je očitno, da ga želi prevzeti.

Faye je uživala v svojih dosežkih in popolnoma pozabila na previdnost. To se ji zdaj maščuje. Mora ugotoviti kdo ji želi prevzeti Revenge. Ko ji s policije sporočijo, da je iz zapora pobegnil njen bivši mož Jack, ki je obsojen na dosmrtni zapor zaradi umora njune hčerke, ji je vse bolj jasno kdo stoji za vsem tem.

Faye je že od malih nog spoznala vso krutost življenja. Z družino je živela v Fjallbacki. Oče se je fizično in psihično izživljal nad mamo in ji povzročil številne zlome. Morala je obiskati zdravnika. Ti so vedeli, da tolikokrat pa res ne moreš pasti po stopnicah, toda ukrepal ni nihče. Tudi Faye in njen brat sta živela v stalnem strahu. 

Faye se je nekako uspela rešiti krute družine. Čez nekaj časa se je poročila s čudovitim fantom. Izkazalo se je drugače. Jack je z ženino pomočjo ustanovil uspešno podjetje. Sčasoma pa jo je popolnoma osamil, psihično uničil in zaprl v "zlato kletko" kot je Faye poimenovala njuno razkošno stanovanje. Ko pa se je spravil še na njuno malo hčerko, je našla moč in se maščevala na celi črti. 

Faye je za zaščito svoje hčerke in mame pripravljena storiti prav vse. Premišljeno in hladnokrvno do konca. Popolnoma drugačen lik kot je Erica Falck iz prejšnje serije kriminalk Camille Lackberg. Moram reči, da pri meni Erica zmaga. 😎

 

Camilla Lackberg

Srebrna krila

Naslov originala:

Vingar av silver

Prevod: Danni Stražar

Založba Učila, Tržič, 2020

330 strani


"Predvsem gre za vlaganje v ljudi, ki stojijo za podjetjem. Bolj je treba poznati ljudi kot poslovne količnike. Nekateri ljudje preprosto imajo tisto, kar bo povzročilo, da bodo uspeli, da se ne bodo vdali, preden jim uspe. Takšne je treba najti. Veliko tistih, ki pridejo k meni s predlogi o nakupu, je privilegiranih otrok bogatašev, ki se jim nikoli ni bilo treba boriti za nobeno stvar in ki mislijo, da je biti podjetnik preprosto."   (Odlomek iz knjige, stran 69)




2 komentarja :

  1. Pozdravljeni, ali obstaja nadaljevanje knjige Srebrna krila?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Zaenkrat sta dve knjigi. Zlata kletka in Srebrna krila.

      Izbriši