torek, 25. januar 2022

Agatha Christie - Zlo pod soncem

 

Mladinska knjiga, Ljubljana
Najslavnejši detektiv na svetu, z do podrobnosti razvitimi sivimi celicami, Hercule Poirot, niti na dopustu nima miru. Odpravil se je v hotel, ki je sameval na otoku. S kopnim ga je povezoval le nasip. Ko ga je zalila plima, si lahko prišel do hotela le s čolnom.

Detektiv Hercule Poirot si je na samotnem otoku obetal počitnice v miru in tišini. A se je zmotil. Kljub samo peščici počitnikarjev, se je zgodil umor. 

Žrtev je bila lepotica in bivša igralka, z umetniškim imenom Arlena Stuart. V hotel je prišla s pastorko in novim možem, malo starejšim, zato pa primerno premožnim. Arlena je bila spogledljivka. Oboževala je moški svet in oboževala je, da ji oboževanje vračajo. Tega niti ni skrivala. Tokrat si je izbrala mladega lepotca Patricka Redferna. Dečko je bil tam s svojo ženo. Pa kaj, kljub zgražanju ostalih gostov, Arlene to ni zanimalo. 😎

Nekega lepega, sončnega dne, ko se je večina pripravljala na poležavanje ob morju, v odmaknjenem in slabo obiskanem zalivčku najdejo Arlene umorjeno. Kdo jo je ubil, se vsi sprašujejo, tudi Poirot. Prvi osumljeni je njen mož, lahko pa tudi njen oboževalec Patrick, tudi pastorka ni bila med njenimi oboževalci. Lahko pa je nekdo, ki ne biva v hotelu. 

Veliko morilskih kandidatov je na voljo in Herkul Poirot mora najti pravega, čeprav ni nič tako kot je videti. Slavni detektiv je vklopil prav vse svoje sive celice in uspešno rešil zelo zapleten primer.

Ocena: 5/5
Tihožitje s črnim mačkonom 💜


Agatha Christie
Zlo pod soncem

Naslov izvirnika:
Evil Under the Sun

Prevod:
Breda Konte

Mladinska knjiga, Ljubljana, 2021
Zbirka Krimi

238 strani



'
Dvomil je, da si je Arlena Stuart - poimenoval jo je z njenim umetniškim imenom - sploh kdaj v življenju želela biti sama. Hercule Poirot, ki je bil svetovljan, je vedel, da ni tako. Arlena Marshall je brez dvoma šla na zmenek in Poirotu se je močno dozdevalo, s kom. Toda to se mu je samo zdelo, ker se je pozneje izkazalo, da se je motil. Kajti v trenutku, ko je čolnič izginil za rtičem na koncu zaliva, je iz hotela prišel Patrick Redfern, ki mu je sledil Kenneth Marshall' (Odlomek iz knjige, stran 60)

Piran 💙

Ni komentarjev :

Objavite komentar